Bevezető

A DDTR a pénzügyi tanácsadás, elemzés és piacelemzés területén felsővezetői szintű, stratégiai megoldásokat igénylő feladatokat kezel. A vállalatok számára mind a versenyképesség megtartása és növelése, mind pedig az optimális fejlesztési és szektor specifikus stratégiai feladatok komoly kihívást jelentenek. A projektek során a DDTR mindig törekszik arra, hogy a rá bízott feladatok kereteit feszegetve, azokat szélesebb kontextusba helyezve és keresztösszefüggéseit előtérbe állítva adjon teljes körű válaszokat. A DDTR egyedülálló piacelemzési megközelítéssel és know-how-val rendelkezik.

Piacelemzési szolgáltatásaink

Piaci működés hatékonyságának elemzése
A piaci szereplők által alkalmazott működési stratégiák összegzése és összevetése az adott piaci helyzethez képest ideális stratégiákkal, valamint az iparági és vállalat specifikus működési hatékonyság elemzése.

Versenytárs-elemzés
A versenytársak általános és terület specifikus üzleti modelljének részletes elemzése, üzleti stratégiáik azonosítása, valamint a piaci trendek ismeretében a várható változások előrejelzése; a versenytársak értékajánlatának felmérése és iparági szintű összehasonlítása.

Benchmarking (összehasonlító elemzések elvégzése)
Az értékajánlatok felépítésének elemzése, az elméleti értékajánlatok gyakorlati kivitelezésének elemzése az elvárt és a valós tapasztalatok tükrében, a szolgáltatások színvonalának iparágon belüli és más iparágakkal történő összehasonlítása. A DDTR-nek hatalmas tapasztalata van iparág specifikus benchmarking eszközök összeállításában, adatokkal való folyamatos feltöltésében és a tapasztalatok alapján a benchmarking eszközök karbantartásában.

Piaci életciklus
A piac jelenlegi életciklusának elemzése és értékelése, aminek segítségével kialakítható az optimális stratégia.